X

Κριθάρι με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

1 κ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια

50 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι

¾ φλ. ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο

1 φλ. κριθάρι περλέ

2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο

3 γ. νερό ή ζωμό κρέατος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο

¾ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτσίνι να μουλιάσουν σε νερό να τα σκεπάζει, για 1 ώρα.

Πλένουμε το κριθάρι, το καθαρίζουμε από τυχόν ξένα σώματα και το βράζουμε γύρω στα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μαζί με το νερό ή τον ζωμό κρέατος, μέχρι να μαλακώσει τελείως και να «σκάσουν» οι σπόροι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το φρέσκο βούτυρο σε καθιστή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κόλιναδρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε περίπου 10 λεπτά να ροδίζουν και να πιουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθάρι μαζί με το υγρό του και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά –αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό.

Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές