X

Κολοκυθόσουπα με καρότα και κάρι

Υλικά

Υλικά

600 -800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια

2 καρότα ψιλοκομμένα

8 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. φρέσκο βούτυρο

1/3 φλ. ελαιόλαδο απαλό

1 κ.σ. κάρι (όσο καυτερό θέλουμε)

½  κ.σ. κοφτή κόλιανδρο

1 κ.σ. κοφτή κύμινο

250 ml κρέμα γάλακτος

Για τη γαρνιτούρα: 3 κ.σ. ξερός δυόσμος

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το κάρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, άλλα 10 λεπτά.

Σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών ή ζωμό από κοτόπουλο, αλατίζουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μισή ώρα, μέχρι να πήξει.

Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και τη μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, να κάψει αλλά να μην πάρει βράση.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας τα πιάτα με ξερό τριμμένο δυόσμο.

Α.Τ.Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 18/02/16

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές