Υλικά
1 ½ φλ. τσ. πολύ καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδοΥλικά
1 ½ φλ. τσ. φρέσκα αρωματικά: φασκόμηλο, μαϊντανό, σχοινόπρασο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χοντροσπασμένοι ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού
200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη από τη χοντρή μεριά του τρίφτη
(500 γρ. στριφτάρια ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά (σφίγγοντας με χαρτί κουζίνας) και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά.
Καθαρίζουμε, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.Βράζουμε τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε.
Καίμε καλά το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι (να μην καπνίσει).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι με μιας.
Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μια –δυο φορές και προσθέτουμε τη μυζήθρα.
Περιχύνουμε αμέσως τα ζυμαρικά μας.
Α.Τ.