X

Σκορδάτη σάλτσα με βούτυρο και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φρέσκο βούτυρο

15 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο

φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με νερό ίσα να τα σκεπάζει.

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε το βούτυρο και ξαναβάζουμε το σκεύος στην εστία σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να λιώσουν.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στη μουλινέτα, μαζί με το αλάτι.

Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ρευστό μείγμα.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και διορθώνουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας.

Ρίχνουμε πιπέρι.

Βάζουμε δίπλα στις μπριζόλες ή το φιλέτο 1 -2 κουταλιές από τη σάλτσα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές