X

Φιλέτο σολομού στον ατμό τυλιγμένο σε φύλλα κινέζικου λάχανου

Υλικά

Υλικά

600 γρ σολομός κομμένος σε 4 φιλέτα

φύλλα κινέζικου λάχανου πε-τσόι ή άσπρου λάχανου

άνηθο

αλάτι και πιπέρι

μαϊντανό για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Ζεματάμε τα φύλλα του κινέζικου λάχανου και το άνηθο για 1 λεπτό σε αλατισμένο καυτό νερό και αν χρησιμοποιήσουμε το άσπρο λάχανο για 2 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και τα σκουπίζουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε πάνω τους λίγο ζεματισμένο άνηθο και λίγο φρέσκο.

Τοποθετούμε πάνω τους από ένα φιλέτο σολομό και το τυλίγουμε.

Αν χρειαστεί το δένουμε και με σπάγκο κουζίνας.

Βράζουμε αυτούς τους «ντολμάδες» στον ατμό με 2-3 δάχτυλα νερό κάτω από το καλαθάκι του ατμού, για 10 λεπτά, σε συμβατικό σκεύος (όχι χύτρα ταχύτητας), φροντίζοντας να τα γυρίσουμε 1 φορά.

Τα σερβίρουμε στο πιάτο, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κι από ένα καρυδάκι βούτυρο πάνω στον δικό του ντολμά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές