X

Μανιτάρια γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο ή 8 μέτρια

100 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή κάποιο άλλο μαλακό φρέσκο τυρί (όχι πολύ όξινο)

2 κ. σ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κ. σ. βούτυρο

1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη

80 γρ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κυβάκια

80 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια

1 κ. σ.  λιαστή ντομάτα σε ελαιόλαδο, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Αφαιρούμε και το μαύρο εσωτερικό μέρος του «καπέλου» τους και το πετάμε.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία βαθμίδα, τον προθερμαίνουμε στους 200°C.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, τη λιαστή ντομάτα και τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών.

Τα γυρίζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν στο βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε προσεκτικά με τα σοταρισμένα υλικά μας.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με αυτό το μείγμα, τα βάζουμε πάνω σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά ως πρώτο πιάτο ή ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές