Υλικά
Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, φρέσκια ή κατεψυγμένη
500 γρ. άπαχο κιμά από βοδινό ή αρνί
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 κ. κ. αποξηραμένο
1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζ. τσ. ρόκα, κομμένη σε κομμάτια
1-2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια ή σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, χωρισμένες σε δαχτυλίδια
4 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και καυτερό κόκκινο πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τον κιμά να καβουρδιστεί, σε μέτρια φωτιά, με 1 κ.σ ελαιόλαδο, φροντίζοντας να τον ξεσβολιάζουμε συχνά, με μια ξύλινη σπάτουλα.
Τον αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρει χρώμα και τον μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το δυόσμο στο τηγάνι.
Αφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και ξαναρίχνουμε τον κιμά και τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και τα σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με τον πλάστη τα τέσσερα κομμάτια σε δίσκους, με διάμετρο 16-18 εκ..
Μεταφέρουμε αυτές τις ατομικές βάσεις πίτσας σε ένα ταψί ή σε τέσσερα ελαφρά λαδωμένα, ατομικά ταψάκια, με τοίχωμα κατά προτίμηση.
Μοιράζουμε τη γέμιση του κιμά στα τέσσερα, αφήνοντας ένα μικρό ακάλυπτο κόθρο στις άκρες.
Ψήνουμε τις πίτσες σε προθερμασμένο, στους 260°C, φούρνο για 10 λεπτά και μόλις τις βγάλουμε ρίχνουμε πάνω από την κάθε μία ίση ποσότητα κρεμμυδιών, ρόκας, φρέσκιας ντομάτας και μαϊντανού.
Τις σερβίρουμε πολύ ζεστές.Σημ. Μπορούμε να αφήσουμε το κρεμμύδι χωριστά, σε ένα μπολ για να το πάρουν μόνο όσοι το θέλουν.
Επίσης, μπορούμε να προτείνουμε λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο με πεπεροντσίνο, για όσους θέλουν την πίτσα τους πιο όξινη ή λίγο πιο καυτερή.
Θ.Τ.