X

Μανιτάρια γεμιστά με τραγανή κρούστα

Υλικά

Υλικά

12 μεγάλα, λευκά μανιτάρια (διαμέτρου 5-6 εκ.)

1 ματσάκι μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος (περ. 2 φλ.τσ.)

3 σκ. σκόρδου στον τρίφτη

50 γρ. βούτυρο φρέσκο

50 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη

50 γρ. φουντούκι σε σκόνη

50 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε μια φλούδα από την άκρη των μίσχων.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρό καθαρό πανί και αφαιρούμε προσεκτικά το ποδαράκι τους, που το ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τον μαϊντανό με το σκόρδο, τα ποδαράκια, 1 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια.

Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του ελαιολάδου) και τρίβουμε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα, που μοιράζουμε στα μανιτάρια.

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τα φουρνίζουμε για 10', μέχρι να λυώσει το κραμπλ και να κάνουν κρούστα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σημ. διαλέγουμε μανιτάρια ολόφρεσκα και κρουστά, χωρίς κηλίδες.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές