X

Πελαγίσιες σάλπες με πατάτες και κόκκινο πιπέρι

Υλικά

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο

2-3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους

500 γρ ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

1 κ. σ. κόκκινο πιπέρι όσο καυτερό θέλουμε

αλάτι-πιπέρι

1200 γρ σάλπες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (μερίδες)

2 κ. σ.  μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί, για 8-10 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύουμε πολύ έντονα, για να μην διαλυθούν οι πατάτες.Βάζουμε σε ένα μακρόστενο ταψί το κομμένο ψάρι και γύρω του απλώνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Ψήνουμε το φαγητό, σε προθερμασμένο, στους 200ο С, φούρνο, τοποθετώντας τη σχάρα στην πιο χαμηλή βαθμίδα και το αφήνουμε περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές