X

Καραβίδες με σπαράγγια και αυγολέμονο (του Αθηναγόρα Κωστάκου)


Υλικά

Υλικά

1 μάτσο πράσινα σπαράγγια

100 γρ. κίτρινο ρύζι

1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

10 μικρές καραβιδοουρές

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

1 λίτρο ζωμό κότας ή θαλασσινών

6 αβγά

100ml χυμός λεμόνι

200γρ βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

4 γρ bonito

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα σπαράγγια και της καραβίδες σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο.Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε δυνατά με ελάχιστο ελαιόλαδο το ρύζι μας και το ξερό κρεμμύδι και όταν το κρεμμύδι μαραθεί προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε...Για το αυγολέμονοΠροσθέτουμε όλα μας τα υλικά μαζί και φέρνουμε το αυγολέμονο σε θερμοκρασία 60 βαθμών χτυπάμε όλο το μείγμα με έναν αυγοδάρτη και τοποθετούμε σε δοχείο σιφόν.

Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα μας 1 αμπούλα αζώτου και διατηρούμε σε ζεστό μπεν μαρι.Σερβίρουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ πιάτο

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές