X

Σουπιές με ελιές και μάραθο

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό σουπιές, καθαρισμένες

4-5 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

150 ml ελαιόλαδο

150 ml λευκό ξηρό κρασί

2-3 ματσάκια μάραθο, ανάλογα με το μέγεθος τους, ψιλοκομμένα

1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη

4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

250 γρ. πράσινες ελιές

1 δόση μελάνι ή το μελάνι από 3 σουπιές, διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σουπιές να τσιγαριστούν ελαφρά, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ελαφρά τα σβήνουμε με το κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το μάραθο, το φινόκιο, τις ντομάτες και τις ελιές, μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση, προσθέτουμε και το μελάνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για ακόμα 20 περίπου λεπτά. Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές