X

Σολομός ψητός με κους κους

Υλικά

υλικά

4 χοντρά φιλέτα σολομού

1 1/2 φλ.τσ. κους κους (δημητριακό)

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη κυβάκια

1 λάιμ

από 1/3 κ.γ. κανέλα, κάρι, μοσχοκάρυδο και πάπρικα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βράζουμε το κους κους με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας 2 κ.σ ελαιόλαδο και αλάτι.

Όταν φουσκώσει, αφρατεύουμε τους κόκκους με ένα πιρούνι και τους ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και το ξύσμα λάιμ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Τις αφαιρούμε μαζί με το λάδι τους και ακουμπάμε στο καυτό τηγάνι τα φιλέτα του σολομού, αλατοπιπερωμένα.

Τα ψήνουμε για 3' από κάθε πλευρά (μπορούμε να τα ψήσουμε και σε τηγάνι με αυλάκια, που βοηθούν να αφαιρεθεί το περιττό λίπος του ψαριού).

Μοιράζουμε στα πιάτα το κους κους και ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.

Στάζουμε μερικές σταγόνες λάιμ και ρίχνουμε πιπέρι από μύλο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.