X

Τσιπούρα με ελιές και τοματίνια στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 τσιπούρα περίπου 1 κιλό

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 αρωματικό μπουκετάκι (σέλινο, πράσο, θυμάρι, δαφνόφυλλο)

1 λεμόνι κομμένο σε 8 ροδέλες

15 τοματίνια βελανίδι

8-10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, αν θέλουμε τυλίγοντας την καθεμία με 1 φιλετάκι αντσούγιας 

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Παρασκευή

Αφαιρούμε τα λέπια από το ψάρι, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Το αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στην κοιλιά του το αρωματικό μπουκετάκι.

Το βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με το ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις ροδέλες από πάνω του και τα τοματίνια, κομμένα στη μέση, γύρω του.

Το ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο στους 150ο C, φούρνο, φροντίζοντας να το περιχύνουμε πότε-πότε με το ελαιόλαδο του.

2-3 λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τις ελιές και περιχύνουμε με το κρασί.

Χτυπάμε το ζωμό από το ταψί για να δέσει και να δημιουργηθεί μια σάλτσα και σερβίρουμε συνοδεύοντας, αν θέλουμε με ένα ρύζι ατμού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές