X

Μους από παντζάρια

Υλικά

υλικά

200 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 σκ.σκόρδου λυωμένη (προαιρετικά)

1 κ.γ. σησαμέλαιο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και τα κάνουμε ένα λείο πολτό.

Προσθέτουμε με κουτάλι το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται -μπορεί να θέλουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο για πιο πλούσια γεύση.

Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε με κυβάκια βρασμένου ή ψητού παντζαριού και τριμμένο καρύδι.

Ταιριάζει με τηγανητό μπακαλιάρο ή μικρό ψαράκι, με τηγανητά μύδια, τηγανητές ή βραστές πατάτες, σαν ντιπ για μπαστουνάκια λαχανικών ενώ μια δυο κουταλιές συνοδεύουν πρωτότυπα σαλάτες.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές