X

Καρότα γλασαρισμένα με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

1 κ. καρότα βιολογικά, μέτρια

1/2 φλ.τσ. μέλι

1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα (σε χοντρό τρίφτη) και το χυμό

5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

λίγο ξερό εστραγκόν

μείγμα πιπεριών από μύλο

αλάτι 

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καρότα ξύνοντάς τα εξωτερικά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει αρκετά, όχι να μαυρίσει.

Ρίχνουμε τα καρότα και τα ανακατεύουμε 1'-2'.

Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τα καρότα να σιγοβράσουν χωρίς σκέπασμα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στη μία ώρα.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν, ρίχνουμε αρκετό μείγμα πιπεριών από μύλο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές