X

Φρέσκα φασολάκια με ξινομυζήθρα και καρύδια

Υλικά

υλικά για 6 μερίδες

800 γρ. φρέσκα φασολάκια (ή κατεψυγμένα)

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. φρέσκια ξινομυζήθρα

1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα

2 σκ.σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό γιά 15'-20'.

Τα αφήνουμε 5'-6' σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά.

Σε μικρό, αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια 3'-4' και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε.Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, κομμένο σε χοντρά φετάκια, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει πολύ.

Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 2'-3', να πάρουν το ελαιόλαδο και το άρωμα του σκόρδου, δοκιμάζοντας αν χρειάζονται περισσότερο αλάτι.

Τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ και ρίχνουμε το τυρί, κομματιασμένο με πιρούνι.

Ανακατεύουμε καλά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μισά καρύδια.

Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές