X

Σπαράγγια με παρμεζάνα

Υλικά

υλικά

800 γρ. έως 1 κ. σπαράγγια πράσινα

70 γρ. φρέσκο βούτυρο

70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα*

ξύσμα από μισό λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Αφαιρούμε τη σκληρή άκρη από τα σπαράγγια και ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο μέρος του κορμού, μέχρι 5 εκ.

πριν φτάσουμε στην κορυφή.

Βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι σε μικρό κατσαρολάκι.

Όταν πάρει βράση βάζουμε μέσα τα σπαράγγια όρθια, δεμένα σε μάτσο, έτσι ώστε οι κορυφές να μην ακουμπούν στο νερό.

Τα βράζουμε 15'-20΄- δοκιμάζουμε αν μαλάκωσε αρκετά ο κορμός.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξαπλωτά σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.

Λειώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και περιχύνουμε τα σπαράγγια. Τα πασπαλίζουμε με το τυρί και τα βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ, μέχρι να ξανθύνει η παρμεζάνα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές