X

Τάρτα με σελινόριζα και ροκφόρ

Υλικά

υλικά

1 δόση ζύμης μπριζέ, για ταψάκι 25 εκ.

250 γρ. σελινόριζα τριμμένη

200 γρ. καρότο, τριμμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. ροκφόρ ή γκοργκοντσόλα

3 αβγά

1/2 φλ.τσ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάλογο με το ταψάκι.

Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι για τάρτα, έτσι ώστε να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε με μαχαιράκι το τελείωμα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος, πατώντας να πάρει το σχήμα της τάρτας και σκορπίζουμε επάνω όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.

Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10', βγάζουμε το χαρτί και ψήνουμε ακόμα 5'.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τ' αβγά με την κρέμα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Πατάμε ελαφρά το ροκφόρ με πιρούνι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε την τριμμένη σελινόριζα και το καρότο.

Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και την ψήνουμε γιά 25'-30'.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές