X

Χταπόδι με σάλτσα ντομάτας και ούζο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδο, σε φετάκια

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανό

1/2 φλιτζ. τσ. ούζο

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια (αν είναι ένα).

Χωρίς να το στραγγίξουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην αρχή σε χαμηλή, μετά σε μέτρια φωτιά να βγάλει το νερό του και να βράσει με αυτό.

Όταν θα έχει μαλακώσει αρκετά, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα -αλλά όχι πολύ μικρά- κομμάτια.

Αδειάζουμε από την κατσαρόλα τυχόν ζουμί που έμεινε, χωρίς να την πλύνουμε.

Ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το χταπόδι, σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το ούζο.

Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου και προς το τέλος προσθέτουμε το μισό μαϊντανό.

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές