X

Μπαρμπούνια ψητά με ωμή σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

6-7 μέτρια προς μεγάλα μπαρμπούνια

2 ώριμες ντομάτες

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδου

1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού

1/2 λεμόνι (το χυμό)

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια, αλείφουμε με λάδι, αλατίζουμε και τ' αφήνουμε να σταθούν.Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, και πολτοποιούμε.Κόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το βασιλικό, ψιλοκομμένο.Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις.Ψήνουμε τα μπαρμπούνια στη σχάρα ή στο γκριλ και σερβίρουμε δίπλα τη σάλτσα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές