X

Σαρδέλες με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

16 σαρδέλες


Για τη σάλτσα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 20 μέχρι να δέσουν.

Παράλληλα καθαρίζετε τα ψάρια.

Κόβετε τα κεφάλια και πλένετε μία μία τις σαρδέλες κάτω από νερό της βρύσης κρατώντας τις από την ουρά.

Πιέζετε με τα δάχτυλα του άλλου χεριού και με κίνηση προς τα κάτω αφαιρείτε τα λέπια.

Ανοίγετε τη σαρδέλα και την καθαρίζετε εσωτερικά.

Τις μεταφέρετε σε ταψάκι, τη μια δίπλα στην άλλη.

Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τις ψήνετε και 30΄.

Λίγο πριν από το τέλος τις πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές