X

Μανιτάρια πορτομπέλο με σάλτσα πετιμέζι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

3/4 της κούπας ξίδι μπαλσάμικο

1 ½ κ.σ. μέλι

2 κ.γλ. πετιμέζι

½ κούπας ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνη

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 κλαδάκι θυμάρι

Aλάτι, πιπέρι.

Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το ξίδι, τα μυρωδικά, το μέλι, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι.

Το φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά 5-8 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε στο γκριλ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και ραντίζουμε με λίγο πετιμέζι.

Το υποτιμημένο και ξεχασμένο πετιμέζι μπολιάζει με την πληθωρική, γλυκιά γεύση του τη γήινη νοστιμιά των μανιταριών.Updated: 21/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/10/08

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές