X

Πίτσα με τηγανητά λαχανικά και κυπριακό τζατζίκι

Η Ιταλίδα ντίβα αλλάζει look. Παίρνει άλλο σχήμα και εθνικότητα και ντύνεται με απρόσμενους συνδυασμούς γαστρονομικών αξεσουάρ. Από νεοπαραδοσιακές έως fusion και από Έθνικ, οι νέες πίτσες είναι δαγκωματιά και συγχώριο!

Υλικά

Υλικά

1 ζύμη πίτσας

200 γρ. κολοκύθια

200 γρ. μελιτζάνες

200 γρ. ντομάτες

100 γρ. κεφαλοτύρι

100 γρ. γιαούρτι πρόβειο

30 ml ξινόγαλο

50 γρ. αγγούρι τριμμένο (με τα νερά του)

10 ml λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

2 φύλλα δυόσμου

1 κ.γλ. ξερός δυόσμος

20 ml ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

50 γρ. αλεύρι

Παρασκευή

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια φρεσκοτριμμένη ντομάτα, κάνοντας έτσι μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το λεμόνι, το ξινόγαλο, το δυόσμο και το αλάτι με το πιπέρι.

Στρώνουμε στην πίτσα τη σάλτσα ντομάτα και στη συνέχεια τα τηγανητά λαχανικά διαδοχικά με φέτες ντομάτας.

Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στο φούρνο.

Τη βγάζουμε και την περιχύνουμε με το τζατζίκι.


Στιλ: Ελληνοπρεπής, δροσερή, καλοκαιρινή γεύση

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές