X

Cream of horseradish

Η εστιατορική τάση είναι σαφής: η κρεατοφαγία είναι της μόδας. Η νέα φυλή των Μeaters βάζει το κρέας στη σωστή gastro-πολιτική του θέση, καταφε-ρόμενη εναντίον κλασικών λαθών της ταβερνομαθούς κρεατολαγνείας. Πώς θα εντοπίσετε ένα αξιόλογο κομμάτι κρέατος; Πώς θα απολαύσετε το πλέον απαιτητικό εν τη απλότητί του έδεσμα; Με τι θα το συνοδεύσετε; Ανακαλύψτε την gourmet διάσταση μιας αρχέγονης τροφής.

Υλικά

Υλικά

100 γρ. horseradish (χρένο)

2 κ.σ. καλό, παλιωμένο ξίδι

1 κ.γλ. αγγλική μουστάρδα (είναι πιο καυτερή από την Ντιζόν)

1 πρέζα ζάχαρη

125 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ξεφλουδίστε το χρένο και τρίψτε το σε τρίφτη.

Ανακατέψτε το τριμμένο χρένο με το ξίδι, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη.

Αφήστε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά.

Ανακατέψτε και πάλι.

Προσθέστε την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι.


Η καυτερή αλλά και πολύ ιδιάζουσα αίσθηση του horseradish (χρένο), εν είδει μουστάρδας, προσθέτει ενδιαφέρον σε ένα Τ-bone, ερχόμενη σε διαλεκτική αντίθεση με τη λιπαρή γλυκύτητα του κρέατος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές