X

Μαγιάτικα μαρινάτα

Τα μεσημεριανά γεύματα στο ύπαιθρο αποτελούν δελεαστική προοπτική για τις ημέρες που έρχονται. Γεύσεις από την ελληνική γη, συνδυασμένες με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης.

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

2 κιλά μπαρμπούνια ή σαρδέλες, καθαρισμένα

Αλεύρι

Παρθένο ελαιόλαδο

1/2 της κούπας ξίδι

2 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο

1- 2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. του γλυκού ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουτ. ζάχαρη

Παρασκευή

Αλευρώνουμε τα ψάρια ελαφρά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε.

Βγάζουμε τα ψάρια και τα κρατάμε ζεστά σε ένα θερμό φούρνο.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Τοποθετούμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.