X

Βλίτα με ντομάτα και αρωματικά χόρτα

Υλικά

Υλικά

2 κιλά βλίτα

1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο

10 σκελίδες σκόρδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

3 μέτριες ντομάτες

1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα βλίτα τόσο ώστε να κρατάνε και τα σουρώνουμε.

Χοντροκόβουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στα δύο και το κρεμμύδι στα έξι.

Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε την ντομάτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα αρωματικά χόρτα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τα βλίτα και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.

Σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφική αξιολόγηση
Θερμίδες: 2.739 kcal
Πολλά «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη).

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.

Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Διατροφική αξιολόγησηΘερμίδες: 2.739 kcalΠολλά «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:Μελίνα Σ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές