X

Σάλτσα με γιαούρτι και καρότο

Υλικά

Υλικά

2 κεσέδες άπαχο γιαούρτι

3/4 του φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα καρότα

2 κουταλιές λεμόνι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γλ. κύμινο

Εκτέλεση

Τρίβετε το καρότο στην κουζινομηχανή ή στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Το στύβετε καλά με τα χέρια σας, ρίχνετε το λεμόνι και το κύμινο και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα.
Χτυπάτε στο γουδί ή λιώνετε στη μουλινέτα το σκόρδο, με ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.

Χτυπάτε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα ρευστό λείο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το μείγμα του καρότου, το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο με το αλάτι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε αμέσως επάνω σε καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφική αξία:
Ενέργεια 1.580 kcal
Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο.


Πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Μελίνα Σ.

Καριπίδου
(MSC Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Καριπίδου
(MSC Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές