X

Ρέγγα γιαχνί με πατάτες

Η συνταγή αυτή έχει καταγραφεί στα Μεστά της Χίου.

Υλικά

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. χυμός ντομάτας

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Πιπεράκι μαύρο

1 ωραία ρέγγα, καπνιστή

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.

Τις τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι σε λίγο από το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, και πιπερώνουμε καλά.

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

Στο μεταξύ, περνάμε τη ρέγγα από φλόγα, και όταν σκάσει η πέτσα της, την καθαρίζουμε.

Αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και την κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους, προσθέτουμε τα κομμάτια της ρέγγας και αφήνουμε να πάρουν μόνο μια-δυο βράσεις.

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Δοκιμάζουμε τότε αν χρειάζεται αλάτι, γιατί η ρέγγα είναι αλμυρή.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές