X

Φασόλια σαλάτα με μπρικ

Ταπεινά, ε ... ; Τόσο, που η Αικατερίνη των Μεδίκων τα βαλε στην προίκα της μαζί με μαργαριτάρια. Τα φασόλια, η πανέμορφη πολυχρωμία τους, οι γεύσεις, οι χρήσεις, και ένα μαγειρικό ταξίδι σε Αμερική και Μεσόγειο. ---

Υλικά

Υλικά (ορεκτικό για 8-10 άτομα)

1/2 κιλού λευκά φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς και βρασμένα για 45 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν

1 μεγάλο μάτσο ρόκα

3/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός από λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμμένο

120 γρ. μπρικ (αυγά σολομού)

Φετάκια λεμονιού

Παρασκευή

Κρατάμε μερικά φύλλα ρόκας για στόλισμα.

Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε με το λάδι, το λεμόνι και το κρεμμύδι.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνουμε τα φασόλια και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βάζουμε σε γαβάθα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε και μια κουταλιά μπρικ στα φασόλια.

Στολίζουμε από πάνω με τα φύλλα της ρόκας που κρατήσαμε και βάζουμε το υπόλοιπο μπρικ κοντά στα φύλλα.

Βάζουμε γύρω και τα φετάκια λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγή νέων Αμερικανών σεφ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές