X

Σφυρίδα σε κοχύλια

Ενώ η κούρσα των Όσκαρ πλησιάζει στο φινάλε της κάνουμε στοπ καρέ στο cult symbol της μεξικάvικης ζωγραφικής: στα έργα και τις ημέρες της, στη γεμάτη ηφαιστειακό πάθος ζωή της, στα «λαγουδάκια» που έβγαζε από τη μαρμίτα της. Η Frida Κahlo γίνεται talk of the world, η ταινία «Frida» αποσπά έξι υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, η πανέμορφη Σάλμα Χάγιεκ ετοιμάζεται να πυρπολήσει την οθόνη με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Τι καλύτερη αφορμή για ένα Mexican αποκριάτικο πάρτι, με τις αγαπημένες

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

750 γρ. σφυρίδα

8 κελύφη από κοχύλια Σεν Ζακ

2 κρεμμύδια

1 φύλλο δάφνης

6 κόκκοι πιπέρι

2 γαρίφαλα

1/2 λάιμ (το χυμό)

1 It νερό

2 κ.γλ. αλάτι

Σάλτσα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 πιπεριές χαλαπένιο, ψιλοκομμένες

3 μεγάλες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες)

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

65 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

Tριμμένη φρυγανιά

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε το ψάρι μαζί με τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το χυμό λάιμ και το νερό, να πάρουν βράση σε μια κατσαρόλα.

Τα σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το ψάρι, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα-γέμιση, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε κατόπιν απαλά το ψάρι μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να «παντρευτούν» οι γεύσεις.

Βουτυρώνουμε τα 8 όστρακα, τα γεμίζουμε με το μίγμα ψαριού/σάλτσας, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και μοιράζουμε το βούτυρο.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 175°C.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές