X

Σαλάτα με μαρούλι και άγρια ραδίκια

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ερευνά τις Γραφές. Ψάχνει στο Ταλμούδ και στο Ευαγγέλιο κατεβάζει εγκυκλοπαίδειες και μαγειρικό βιβλία. Κάνει το σταυρό του, παίρνει βαθιά ανάσα και... ιδού τι έφαγαν στον Μυστικό Δείπνο ο Ιησούς και οι μαθητές του.

Υλικά

Υλικά

4 μαρούλια

1/2 κιλό άγρια ραδίκια

Σος βινεγκρέτ

Bινεγκρέτ

125 cc ελαιόλαδο

40 cc ξίδι από κρασί

150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Αλάτι - πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα μαρούλια, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και κρατάμε τα πιο τρυφερά.

Χτυπάμε την βινεγκρέτ σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα φύλλα από τα μαρούλια γύρω από το μπολ, όρθια, αφού τα βουτήξουμε στην βινεγκρέτ.

Στο κενό που δημιουργείται, τοποθετούμε τα ραδίκια, τα οποία έχουμε καθαρίσει πολύ προσεκτικά.

Περιχύνουμε τα μαρούλια και τα ραδίκια με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο καρύδι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές