X

Σκορδόσουπα

«Βαθιά» ερωτικές οι σούπες, επανέρχονται δυναμικά στις κουζίνες όλου του κόσμου. Έξι αθηναϊκά και δύο διάσημα ξένα εστιατόρια μας βάζουν στο χέρι το κουτάλι...

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

4 κεφάλια σκόρδο, χωρισμένα σε σκελίδες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια

2 κ.γλ. φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού

6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αβγά

1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, ή ξίδι από σαμπάνια

Κάρδαμο, μυρώνια, μαϊντανός, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι.

Τα τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι τα φετάκια του σκόρδου να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να μαλακώνουν -περίπου 10 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο η γεύση τους έχει γίνει εντελώς ήπια.

Προσθέτουμε το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Τότε, χαμηλώνουμε και πάλι τη φωτιά στο μέτριο, γιατί η σούπα πρέπει να βράζει, αλλά όχι να κοχλάζει υπερβολικά.

Τη βράζουμε επί 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι ο ζωμός να έχει μείνει ο μισός και το σκόρδο να έχει μαλακώσει πολύ.

Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χτυπάμε τα αβγά με το ξίδι και -με προσοχή- τα ανακατεύουμε με σύρμα μέσα στη σούπα.

Θα γίνουν κλωστές κλωστές μέσα στο ζεστό υγρό και θα κάνουν τη σούπα να πήξει.

Τη δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή ξίδι, αν χρειάζεται -το ξίδι θα πρέπει να είναι αισθητό, αλλά όχι έντονο.

Για να σερβίρουμε τη σούπα, βάζουμε στον πάτο κάθε πιάτου μία στρώση από το ψιλοκομμένο μυρωδικό που έχουμε διαλέξει και ρίχνουμε από πάνω τη σούπα.

(Το καυτό υγρό θα σκορπίσει στον αέρα τη μυρωδιά του, ζεσταίνοντάς το).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές