X

Λαβράκι καρπάτσο με σαλάτα από φινόκιο και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και λουίζα

Υλικά

Υλικά

2 μέτρια λαβράκια

2 φινόκιο

2 λεμόνια

1 πορτοκάλι

100 ml ελαιόλαδο

Φύλλα από 3 κλαράκια λουίζας

Αλάτι, πιπέρι

Ζάχαρη-άχνη

Παρασκευή

Ανοίγουμε τα ψάρια σε φιλέτα αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο και τα εντόσθια της κοιλιάς.

Φιλετάρουμε με κοφτερό μαχαίρι, κόβοντας προς τα πλάγια λεπτές φέτες ψαριού.

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με ένα μέρος λεμόνι και δύο και μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μαρινάρουμε τα φιλέτα του ψαριού για 1 1/2 με 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες το φινόκιο και το βάζουμε σε νερό με πάγο να κατσαρώσει.

Γαρνίρουμε με ζουλιέν λαχανικών. Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε το χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι με το διπλάσιο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη-άχνη, αλάτι πιπέρι και τη λουίζα κομμένη στο χέρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές