X

Μπακαλιάρος σε κρούστα από καλαμποκάλευρο με σκορδάτη φάβα και παντζάρια

Υλικά

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρος κομμένος σε ροδέλες πάχους 2,5 εκ.

500 γρ. καλαμποκάλευρο

3 ασπράδια

150 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. φάβα Σαντορίνης

4-5 σκόρδα

1 κιλό παντζάρια

100 γρ. ζάχαρη καστανή

200 ml ξίδι από σέρι

Ελαιόλαδο

Κρεμμύδια

Παρασκευή

Βράζουμε τη φάβα σε 4 μέρη νερού, ξαφρίζοντας συνεχώς, για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε στη μέση ένα μεσαίο κρεμμυδάκι, 4-5 σκόρδα καθαρισμένα.

Βράζουμε τα παντζάρια τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες, τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το ξίδι από σέρι και λίγο νερό ή ζωμό κότας και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να δέσουν.

Ανακατεύουμε τα ασπράδια με την κρέμα και βουτάμε τις ροδέλες του ψαριού στο μείγμα και μετά στο αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Σερβίρουμε τα παντζάρια σε κυκλικές ανοιχτές στρώσεις, στη μέση τη φάβα και επάνω τις ροδέλες του μπακαλιάρου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές