ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

MONZU ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 2020

Τόνος Bresaola που "μιμείται" τα αλλαντικά, μαριναρισμένος σε μπαχαρικά και πλαισιωμένος με τυρί stracciatella, σύκο, πέστο μαϊντανού και παλαιωμένο βαλσάμικο σε ένα έξοχο combo. Πίτσα φίνα, εξαιρετικά αφράτη και μαλακή, με προζύμι biga, σταθερά νόστιμη σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμήσεις. Linguine gamberi με ζωμό γαρίδας, σαφράν και ταρτάρ γαρίδας, σε μία από τις κορυφαίες μακαρονάδες -δίχως υπερβολή- της εστιατορικής Αθήνας αυτή τη στιγμή. Και ένα φινετσάτσο, δημιουργικό τιραμισού από φυστίκι, κρέμα mascarpone και παγωτό espresso.

Αυτά μόνο είναι μερικά από τα γευστικά highlights (πίστεψέ με, δεν είναι τα μόνα) του Monzù, του ολοκαίνουριου ιταλικού εστιατορίου της Κηφισιάς, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο περιβάλλεται από έναν καταπράσινο, άνετο και κομψό κήπο.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Η λέξη "Monzù", προκύπτει από το γαλλικό "Monsieur" και αναφέρεται σε όλους τους Ιταλούς επαγγελματίες chefs, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, εργάστηκαν για την αριστοκρατία της Νότιας Ιταλίας και καθόρισαν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως ιταλική παραδοσιακή γεύση.

Ο Γιάννης Λιόκας είναι εκείνος που καθοδηγεί την κουζίνα, αποδεικνύοντας την πολυμορφική γαστρονομική του αντίληψη και ικανότητα (και) στην ιδιοσυγκρασιακή ιταλική γευστική κουλτούρα -όπως άλλωστε έχει κάνει και στην περίπτωση του The Royal Monkey, σε εντελώς διαφορετικό concept καθώς και στα υπόλοιπα projects που εμπλέκεται. Παρουσιάζει πιάτα με χαρακτήρα, έμπνευση και, κυρίως, αυθεντική γεύση.

Στις ίδιες υψηλές στροφές δουλεύει και το μπαρ του Monzù, με τον κατάλογο των ποτών να έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας μαζί με τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο και τον Γιάννη Καραπά. H λίστα διαχωρίζεται σε Spritz, Negronis, Americanos & Highball, Espresso Martinis και Cocktails, ούσα φτιαγμένη για να πλαισιώνει αρμονικά το φαγητό αλλά και να λειτουργεί ιδανικά πριν και μετά από αυτό.

Η φινετσάτη ιταλική κουζίνα του Monzù
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MONZU ΚΗΦΙΣΙΑ 2
MONZU ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 8

Όπως μαρτυρά και η πλήρης περιγραφή του Monzù, δηλαδή εκείνη του "Cucina - Spritzeria", ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο section των spritzes, με 5 επιλογές που ανοίγουν, κλείνουν ή συνοδεύουν κάθε γεύμα - τα Spritzal Bitter και Gin Spritz ανήκουν σίγουρα στα must drink.

Με μία πρώτη ματιά, θεωρώ πως το Monzu είναι ένα από τα λίγα της κατηγορίας του με τέτοια συνέπεια και σταθερότητα σχεδόν σε κάθε επιλογή του μενού. Και σίγουρα αυτό κάνει τη διαφορά, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα.


Info

Λεωφ. Κηφισίας 317 B, Κηφισιά
Τηλ. 210 6200495

Επίσης...

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Περισσότερα από

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.

Νέα σεζόν, νέες αρχές για το CTC

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του υποδέχονται τη νέα σεζόν και κλείνουν δημιουργικά το μάτι στις προκλήσεις που εκείνη φέρνει μαζί της.

Λaska: Ο Σήφης Μανουσέλης έδεσε στα Κουφονήσια

Μία πεντανόστιμη πρόταση σε έναν από τους ειδυλλιακούς ελληνικούς προορισμούς,