Follow us

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.

BON BON FAIT MAISON ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

"The secret ingredient is love", λένε τα νέον γράμματα που κοσμούν τον τοίχο του ολοκαίνουργιου Bon Bon Fait Maison στο κέντρο της Αθήνας. Στη γεμάτη ζωντάνια οδό Πετράκη, ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής "άνοιξε το νέο του μαγαζί την περίοδο που έκλειναν όλοι", επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα και σε ταραχώδεις καιρούς, η αγάπη για δημιουργία μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Με το νέο Bon Bon Fait Maison, ο Κρίτωνας εκπληρώνει ένα ακόμα όνειρό του. "Ήθελα να ανοίξω ένα μαγαζί στο κέντρο και ο κόσμος το έχει ήδη εκτιμήσει. Ακολουθώ την ίδια φιλοσοφία από τα Κύθηρα. Δουλεύω με γαλλική τεχνική, αξιοποιώ τοπικά προϊόντα και συστήνω νέες γεύσεις στο ελληνικό κοινό. Ο κόσμος του κέντρου έχει άλλες απαιτήσεις, θέλει να δοκιμάσει το διαφορετικό. Η γειτονιά εδώ αναδεικνύεται σε ένα international food district και αυτό μου δίνει μια κατεύθυνση. Η Αθήνα έχει προχωρήσει στα στάνταρ της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και θέλω να συμβεί αυτό και με τη ζαχαροπλαστική".

bonbon

bonbon

Κανελέ, κρουασάν, muffins και cookies βγαίνουν ολόφρεσκα για πρωινό, ιδανικά να συνδυαστούν με τον μονοπoικιλιακό καφέ από Κολομβία και Αιθιοπία που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το μαγαζί. Ο ίδιος καφές χρησιμοποιείται και σε μία από τις 20 με 25 γεύσεις παγωτού για ένα τέλειο coffee and dessert pairing. Οι γεύσεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τον δημιουργικό οίστρο του Κρίτωνα, που στόχος του είναι να δίνει στο κοινό καινούργιες γευστικές συγκινήσεις. Μία από αυτές ήταν και το παγωτό με φύλλο συκιάς, βασισμένο σε πατέντα του pastry chef, (2017) που σύντομα θα εξελιχθεί σε γλυκό.

bonbon

Το παγωτό μακαρόν με ολόκληρα κομμάτια είναι μια γευστική αποκάλυψη, που υπενθυμίζει τη γαλλική παιδεία του δημιουργού του. Ο συνδυασμός ταχίνι και μέλι, όπου το σουσάμι έρχεται από το Παγγαίο όρος και καβουρδίζεται σε ξυλόφουρνο για να συνδυαστεί με μέλι Κερκίνης στην πιο αγνή του μορφή, δείχνει την πρόθεση του Κρίτωνα να αναδείξει τα προϊόντα της χώρας όπου δραστηριοποιείται. Η γκάμα των γλυκών αλλάζει - εδώ θα δοκιμάσετε νέους κωδικούς - ενώ σύντομα θα προστεθούν και παγωμένα γλυκά που στηρίζονται σε μια καινούργια προσέγγιση του Κρίτωνα, πάνω στον συνδυασμό υφών και τεχνικών.

bonbon

Το κατάστημα συμβαδίζει με τη μίνιμαλ αισθητική όλων των Bon Bon Fait Maison, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές, το μάρμαρο και το ξύλο και επιτρέποντας στο φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο. Η παιχνιδιάρικη ένταση που απαιτείται, δίνεται ξεκάθαρα από τις γλυκές δημιουργίες του Κρίτωνα που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές εδώ.


Info

Bon Bon Fait Maison Athens, Πετράκη 30, Σύνταγμα

Τηλ.: 210-3318703

Ανοιχτά καθημερινά από τις 08:30 έως τα μεσάνυχτα, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τα μεσάνυχτα.

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.