ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φίνα γλυκά στον κατάφυτο κήπο του Artisanal

Καλοκαιρινές απολαύσεις στο Artisanal.

ΓΛΥΚΑ ARTISANAL

Σε μια αντιπαραβολή των οάσεων που συναντά κανείς στις αφρικανικές ερήμους, οι χώροι του Artisanal Lounge & Gardens προσφέρουν μια διέξοδο δροσιάς και εκλεπτυσμένων γαστρονομικών εμπειριών στην πόλη της Αθήνας. Από το 2014 μέχρι σήμερα, το εστιατόριο-μπαρ Artisanal έχει διανύσει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εστίασης, ξεχωρίζοντας τόσο για το design όσο και για την κουζίνα του.

Το μενού του Artisanal αποτελεί έναν συγκερασμό τάσεων, ιδεών και νέων υλικών, καθώς η έμπνευση προκύπτει μέσα από διάφορες εικόνες. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο chef Δημήτρης Δημητριάδης, οργανώνοντας πάντα με μαεστρία ότι καλύτερο διαθέτει η αγορά, επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Η κουζίνα του Artisanal χαρακτηρίζεται από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα - μια φιλοσοφία που μεταφράζεται άψογα σε κάθε πιάτο. Τα γλυκά κατέχουν περίοπτη θέση στο μενού, με τις προτάσεις του pastry chef Γιώργου Θυμιάκου - ένας από τους ανερχόμενους ζαχαροπλάστες της νέας γενιάς και μαθητής του Στέλιου Παρλιάρου - να συνδυάζουν τις καλύτερες πρώτες ύλες και τις σύγχρονες τεχνικές στη ζαχαροπλαστική.

Φίνα γλυκά στον κατάφυτο κήπο του Artisanal

Φράουλα – Φιστίκι

VEN

Ανανάς και μέλι

Τόσο το μεσημεριανό όσο και το βραδινό μενού περιλαμβάνουν ιδιαίτερες γλυκές προτάσεις, ιδανικές για να κλείσουν κάθε γεύμα με τον καλύτερο τρόπο. Τα γλυκά αποτελούν όμως και μία ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε τον καφέ σας και να βρεθείτε στο Artisanal αποκλειστικά για μία γλυκιά απόδραση.

artisanal

Μέντα Ροδάκινο

Φράουλα – Φιστίκι, με crémeux φράουλας-lime, dacquoise φιστίκι, κρέμα φιστίκι, καραμελωμένα φιστίκια, sorbet φράουλα και Σουσάμι – Σοκολάτα, με πραλίνα σουσάμι, πραλίνα αμύγδαλο, σοκολάτα γάλακτος, καραμελωμένη ganache με ανθό αλατιού, παγωτό καραμέλα-ρούμι αποτελούν τις δύο φίνες προτάσεις που θα βρείτε στο μεσημεριανό μενού.

artisanal

Artisanal Σουμάδα

artisanal

Σουσάμι – Σοκολάτα

Στη βραδινή κάρτα, η διάθεση γίνεται πιο funky μέσα από αναπάντεχους συνδυασμούς, που βασίζονται στα καλύτερα υλικά. Ανανάς και μέλι, με ανανά κονφί, mousse μελιού, μπριός ανανά-αμύγδαλο, κρέμα λευκής σοκολάτας-μέλι, sorbet ανανά, Σεράνο για τους κλασικούς, με crémeux σοκολάτας 55%, πραλίνα από καρπό κακάο, dacquοise σοκολάτα, κεράσι, sorbet κεράσι με καρπό κακάο, μια αυθάδικη Μέντα-Ροδάκινο με κρέμα μέντας, mousse λεμονιού, compote ροδάκινο, crumble λεμονιού, sorbet ροδάκινο-Λουΐζα και φυσικά η Artisanal Σουμάδα με namelaka σουμάδας, βερίκοκο, καραμελωμένο crumble λεμονιού, λεπτό μπισκότο λεμονιού, παγωτό βανίλια.

artisanal

Ο καταπράσινος κήπος του Artisanal εκτείνεται σε 300 τ.μ. και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε ώρα της ημέρας. Η πλούσια βλάστηση και η προσεγμένη διακόσμηση δημιουργούν ένα πραγματικά εξωτικό σκηνικό που θα σας ταξιδεύει νοερά σε δροσερούς προορισμούς. Η ατμόσφαιρα του Artisanal δίνει μια αίσθηση οικειότητας από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ οι άνετες πολυθρόνες ενισχύουν τη διάθεση για χαλάρωση. Από την άλλη, τα καλοστημένα τραπέζια, με κάθε λεπτομέρεια να μην αφήνεται στην τύχη, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη γαστρονομική εμπειρία.


Info

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Τηλ. 2108086111

www.artisanal.gr

Επίσης...

Alfresco dining στον δροσερό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Natu κάνει πιο ενδιαφέρον το καλοκαίρι στην Κηφισιά.

Balthazar: Ίσως πιο απολαυστικό από κάθε άλλη φορά

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που το Balthazar είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά στέκια της καλοκαιρινής Αθήνας

Περισσότερα από

Στον κήπο του 48 Urban Garden για after office cocktails

Το πιο urban chic σημείο της πόλης σε υποδέχεται ξανά.

Spoild: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar

Ένα ειδικό κομπρεσέρ δίνει στο -δικής του παραγωγής gelato- μια μοναδική, βελούδινη μορφή, σε παγωτό ή milkshake

Το Caravin Wine Bar σε ταξιδεύει business class

Στο Caravin Wine Bar 5 ατομικά θεματικά μενού σε μεταφέρουν με ασφάλεια σε 5 διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

To Άνετον μας ξανασυστήνεται

Καλοκαίρι στο Άνετον με μεσογειακές γεύσεις και δροσιστικά cocktails.

Το Naif στρέφει το ενδιαφέρον πίσω από τη Στέγη

Ευχάριστος χώρος, προσεγμένο μενού και πραγματικά χαλαρή διάθεση.

Το Beefbar κάνει πιο ενδιαφέρουσα την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η νέα πρόταση στον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Four Seasons φέρνει κοσμοπολίτικες γεύσεις και φρέσκο αέρα.

Η fusion και cool κουζίνα του The Royal Monkey

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη πτυχή του στο πανέμορφο bar-restaurant της Κηφισιάς.

Point-a: Καλοκαιρινές βραδιές με την Ακρόπολη στο background

Ένα από τα πιο ωραία rooftops της πόλης επιστρέφει.

Vintage, ένα νόστιμο playground του κρασιού

Μία εκπληκτική συλλογή κρασιών, αμέτρητες επιλογές σε ποτήρι και καλοφτιαγμένα πιάτα κάνουν τη διαφορά στο wine bar-bistro της οδού Μητροπόλεως.

Materia Prima, εκλεκτή κάβα και φίνο μενού στο Παγκράτι

Το wine bistro είναι μία από τις νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις στην πόλη.