Follow us

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Κάτι μοναδικά νόστιμο συμβαίνει στο υπόγειο του Frater & Soror.

ΦΒΚ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ FRATER & SOROR

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η ιδέα για ένα (σχεδόν) speakeasy εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα μπορεί να φαινόταν από παράτολμη έως υπερβολική, αλλά ήρθε η ώρα το συγκεκριμένο concept όχι μόνο να παρουσιαστεί αλλά να κάνει και το δικό του, ξεχωριστό γαστρονομικά statement.

Στο υπόγειο του Frater & Soror, στην πλατεία Προσκόπων, το ΦΒΚ -όνομα μπνευσμένο από το αρτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδερφότητα των αμερικανικών κολεγίων- αποτελεί μία διαφορετική πρόταση στο εστιατορικό κομμάτι, που σφύζει πρωτοτυπίας και γεύσης.

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Ο χώρος του χαρακτηρίζεται από industrial αισθητική, με πολλές old school λεπτομέρειες και σαφείς αναφορές στο nordic interior design. Στο εσωτερικό του, το ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων είναι το πρώτο που τραβά το βλέμμα, όπως κάνει εν συνεχεία η open kitchen (με τις σχάρες και τις ανοικτές φωτιές όπου όλα σε αυτή ψήνονται στο ξύλο) καθώς και η στίβα από ξύλα, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του.

Στο καθαρά γαστρονομικό κομμάτι, ο σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος -πιθανότατα το επόμενο μεγάλο όνομα του χώρου στην Ελλάδα- και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα προσεγμένο degustation menu που περιλαμβάνει 7 πιάτα με διεθνής επιρροές που στηρίζονται στην εποχικότητα.

Το consome μανιταριών με μανιτάρια είναι μία από τις πιο ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις χάρη στoν umami χαρακτήρα του, ενώ εξαρετικά αξιόλογη είναι και η χοιρινή τερίνα -τυλιγμένη με καπνιστό μπέικον- με κουνουπίδι σε ζύμωση, μαγιονέζα με μείγμα μπαχαρικών και σμέουρα (coulis).

Το κουνουπίδι με καρότα κονφί και σάλτσα ανθότυρου Κρήτης θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα highlights όλων των εστιατορίων της πόλης, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως των προσδοκιών που έχει γεννήσει το project του ΦΒΚ στέκονται τόσο το ψάρι ημέρας (φαγκρί στην προκειμένη περίπτωση) όσο και η καπνιστή στηθοπλευρά με μαϊντανό, πουρέ κόκκινου λάχανου, σιτάρι, κρέμα πορτσίνι και ξύδι από σμέουρα. Για κάποιον που προτιμά κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει και το ορτύκι με γλάσο σόγιας, παρμεζάνα ,κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Στα αδιαμφισβήτητα plus και η δυνατότητα του wine pairing (με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες), με μόλις €25 επιπλέον.


Info

Αμύντα 6, Παγκράτι
Τηλ. 698 880 1108
www.phibetakappa.gr

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.