ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Κάτι μοναδικά νόστιμο συμβαίνει στο υπόγειο του Frater & Soror.

ΦΒΚ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ FRATER & SOROR

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η ιδέα για ένα (σχεδόν) speakeasy εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα μπορεί να φαινόταν από παράτολμη έως υπερβολική, αλλά ήρθε η ώρα το συγκεκριμένο concept όχι μόνο να παρουσιαστεί αλλά να κάνει και το δικό του, ξεχωριστό γαστρονομικά statement.

Στο υπόγειο του Frater & Soror, στην πλατεία Προσκόπων, το ΦΒΚ -όνομα μπνευσμένο από το αρτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδερφότητα των αμερικανικών κολεγίων- αποτελεί μία διαφορετική πρόταση στο εστιατορικό κομμάτι, που σφύζει πρωτοτυπίας και γεύσης.

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Ο χώρος του χαρακτηρίζεται από industrial αισθητική, με πολλές old school λεπτομέρειες και σαφείς αναφορές στο nordic interior design. Στο εσωτερικό του, το ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων είναι το πρώτο που τραβά το βλέμμα, όπως κάνει εν συνεχεία η open kitchen (με τις σχάρες και τις ανοικτές φωτιές όπου όλα σε αυτή ψήνονται στο ξύλο) καθώς και η στίβα από ξύλα, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του.

Στο καθαρά γαστρονομικό κομμάτι, ο σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος -πιθανότατα το επόμενο μεγάλο όνομα του χώρου στην Ελλάδα- και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα προσεγμένο degustation menu που περιλαμβάνει 7 πιάτα με διεθνής επιρροές που στηρίζονται στην εποχικότητα.

Το consome μανιταριών με μανιτάρια είναι μία από τις πιο ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις χάρη στoν umami χαρακτήρα του, ενώ εξαρετικά αξιόλογη είναι και η χοιρινή τερίνα -τυλιγμένη με καπνιστό μπέικον- με κουνουπίδι σε ζύμωση, μαγιονέζα με μείγμα μπαχαρικών και σμέουρα (coulis).

Το κουνουπίδι με καρότα κονφί και σάλτσα ανθότυρου Κρήτης θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα highlights όλων των εστιατορίων της πόλης, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως των προσδοκιών που έχει γεννήσει το project του ΦΒΚ στέκονται τόσο το ψάρι ημέρας (φαγκρί στην προκειμένη περίπτωση) όσο και η καπνιστή στηθοπλευρά με μαϊντανό, πουρέ κόκκινου λάχανου, σιτάρι, κρέμα πορτσίνι και ξύδι από σμέουρα. Για κάποιον που προτιμά κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει και το ορτύκι με γλάσο σόγιας, παρμεζάνα ,κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Στα αδιαμφισβήτητα plus και η δυνατότητα του wine pairing (με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες), με μόλις €25 επιπλέον.


Info

Αμύντα 6, Παγκράτι
Τηλ. 698 880 1108
www.phibetakappa.gr

Επίσης...

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Περισσότερα από

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.