ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Κάτι μοναδικά νόστιμο συμβαίνει στο υπόγειο του Frater & Soror.

ΦΒΚ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ FRATER & SOROR

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η ιδέα για ένα (σχεδόν) speakeasy εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα μπορεί να φαινόταν από παράτολμη έως υπερβολική, αλλά ήρθε η ώρα το συγκεκριμένο concept όχι μόνο να παρουσιαστεί αλλά να κάνει και το δικό του, ξεχωριστό γαστρονομικά statement.

Στο υπόγειο του Frater & Soror, στην πλατεία Προσκόπων, το ΦΒΚ -όνομα μπνευσμένο από το αρτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδερφότητα των αμερικανικών κολεγίων- αποτελεί μία διαφορετική πρόταση στο εστιατορικό κομμάτι, που σφύζει πρωτοτυπίας και γεύσης.

Το speakeasy fine dining του ΦΒΚ

Ο χώρος του χαρακτηρίζεται από industrial αισθητική, με πολλές old school λεπτομέρειες και σαφείς αναφορές στο nordic interior design. Στο εσωτερικό του, το ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων είναι το πρώτο που τραβά το βλέμμα, όπως κάνει εν συνεχεία η open kitchen (με τις σχάρες και τις ανοικτές φωτιές όπου όλα σε αυτή ψήνονται στο ξύλο) καθώς και η στίβα από ξύλα, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του.

Στο καθαρά γαστρονομικό κομμάτι, ο σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος -πιθανότατα το επόμενο μεγάλο όνομα του χώρου στην Ελλάδα- και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα προσεγμένο degustation menu που περιλαμβάνει 7 πιάτα με διεθνής επιρροές που στηρίζονται στην εποχικότητα.

Το consome μανιταριών με μανιτάρια είναι μία από τις πιο ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις χάρη στoν umami χαρακτήρα του, ενώ εξαρετικά αξιόλογη είναι και η χοιρινή τερίνα -τυλιγμένη με καπνιστό μπέικον- με κουνουπίδι σε ζύμωση, μαγιονέζα με μείγμα μπαχαρικών και σμέουρα (coulis).

Το κουνουπίδι με καρότα κονφί και σάλτσα ανθότυρου Κρήτης θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα highlights όλων των εστιατορίων της πόλης, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως των προσδοκιών που έχει γεννήσει το project του ΦΒΚ στέκονται τόσο το ψάρι ημέρας (φαγκρί στην προκειμένη περίπτωση) όσο και η καπνιστή στηθοπλευρά με μαϊντανό, πουρέ κόκκινου λάχανου, σιτάρι, κρέμα πορτσίνι και ξύδι από σμέουρα. Για κάποιον που προτιμά κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει και το ορτύκι με γλάσο σόγιας, παρμεζάνα ,κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Στα αδιαμφισβήτητα plus και η δυνατότητα του wine pairing (με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες), με μόλις €25 επιπλέον.


Info

Αμύντα 6, Παγκράτι
Τηλ. 698 880 1108
www.phibetakappa.gr

Επίσης...

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Περισσότερα από

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.