ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Olive Garden, κλασικά και ελληνικά

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, αγαπημένες ελληνικές γεύσεις πλαισιώνονται με μοντέρνες πινελιές και μία μοναδική θέα της Αθήνας.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ OLIVE GARDEN ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ συναντά κάποιος μία από τις πιο κλασικές επιλογές της πόλης για θαυμάσια πιάτα της ελληνικής κουζίνας πλαισιωμένα με μία εξαιρετική θέα που επεκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι τον Υμηττό, το Φάληρο, τη θάλασσα του Πειραιά και την Πάρνηθα. Το Olive Garden και ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας υπηρετούν πιστά την ελληνική γαστρονομική παράδοση προσδίδοντας ωστόσο ενδιαφέρουσες πινελιές του σήμερα, μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τα μενού του εστιατορίου πατούν πάντα πάνω στην εποχικότητα, με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που προέρχονται κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν και τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.

"Προσπαθούμε να δείξουμε στον επισκέπτη την ποιότητα της ελληνικής κουζίνας, που βασίζεται στις πρώτες ύλες. Έχουμε εστιάσει αρκετά στο κομμάτι της τοπικότητας προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που θέλουμε να μένει στο τέλος είναι, ασφαλώς, η γεύση αλλά και οι μνήμες που έρχονται μέσω του φαγητού" αναφέρει ο ιθύνων νους της κουζίνας Χρήστος Τζιλήρας.

Παράλληλα και συμπληρωματικά, το προσεγμένο food styling και το αισθητικό κομμάτι ενισχύει τα καλοφτιαγμένα πιάτα, χωρίς ασφαλώς αυτό να επηρεάζει εκείνο που πραγματικά έχει σημασία και δεν είναι άλλο από την αίσθηση που αφήνει αυτό στον ουρανίσκο.

Olive Garden, κλασικά και ελληνικά
OLIVE GARDEN ΣΥΚΩΤΙ
OLIVE GARDEN ΦΑΚΟΡΥΖΟ

To καλαμάρι σχάρας σε ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών με σουτζούκι, λαχανικά και βινεγκρέτ με λιαστή τομάτα Ξάνθης και εσπεριδοειδή, το βιολογικό φακόρυζο με πέρλες λαχανικών, μπρόκολο, ελιές και φρέσκα βότανα εποχής, το χειροποίητο λαζάνι γεμιστό με γαρίδες, άγρια μανιτάρια Ελληνικής φύσης, πράσινα σπαράγγια, κρέμα κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας και φύτρες, το καλοφτιαγμένο συκώτι από νεαρό μοσχάρι με πουρέ κρεμμυδιού, πράσινα σπαράγγια, πετιμέζι Κρήτης και πίκλες παντζαριού, τα φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού, βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια Φενεού, ζεστή σκορδαλιά παντζαριού με ψητό σκόρδο και λευκό βαλσάμικο και η μπριζόλα μαύρου χοίρου Ολύμπου με κόκκινο λάχανο μπραιζέ, καραμελωμένα κάστανα και σάλτσα μαυροδάφνης Πατρών με πράσινο μήλο είναι μόνο κάποιες από τις πιο αξιόλογες και φυσικά νόστιμες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες επιλογές του μενού δεν αξίζουν της προσοχής σου.

Η όλη εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με γλυκά όπως η bitter σοκολάτα και το τραγανό φουντούκι με χειμωνιάτικο άρωμα.

OLIVE GARDEN ΓΛΥΚΟ

Το φαγητό στο Olive Garden μπορεί να πλαισιωθεί με κάποια ετικέτα από τις επιλογές της οινικής λίστας ή ακόμη και με κάποιο από τα signature cocktails του μπαρ. Τα τελευταία μπορούν να σου κρατήσουν συντροφιά ακόμη και μετά το πέρας του γεύματος, καθώς ο χώρος του roof garden μένει ανοιχτός μέχρι τις 02.00, για να μπορείς να απολαύσεις μία από τις πιο προνομιακές και όμορφες οπτικές της φωτισμένης Αθήνας.


Info

Olive Garden - Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα
Τηλ. 210 3326000
Ώρες λειτουργίας bar & restaurant: 11.00 - 02.00
www.titania.gr

Επίσης...

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Περισσότερα από

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.