ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία

Η αυθεντική θαλασσινή κουζίνα έχει την τιμητική της στην Βούλα.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ

Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα.

Σε έναν προσεγμένο και φιλόξενο χώρο λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται αφενός στην θαυμάσια πρώτη ύλη και αφετέρου στην άψογη επεξεργασία τους από τους Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο - όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στους θησαυρούς της θάλασσας και την πιο άρτια αξιοποίησή τους.

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία
ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 2

Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες.

Από τα πρώτα ορεκτικά, όπως η ψαρόσουπα, το πεντανόστιμο καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια, κάππαρη και μαγιονέζα wasabi -που έχει ενδιαφέρουσες εντάσεις και φινετσάτη γεύση- ή η αχινοσαλάτα, αντιλαμβάνεται κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και το πώς η ποιότητα παντρεύεται με το μεράκι και τη δημιουργικότητα. Άξια αναφοράς η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας όπως και η ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 3

Στα highlights δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και ο τραχανάς με τις καραβίδες, το καλαμάρι με καπνιστή πάπρικα και τσορίθο και το λιαστό, ψητό στα κάρβουνα, χταπόδι. Όλα τα παραπάνω, παίζουν το ρόλο μίας τέλειας εισαγωγής, πριν φτάσουν στο τραπέζι τα πραγματικά "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα μεγάλο εύρος που εκτείνεται από φαγκρί, συναγρίδα και σκαθάρι μέχρι μπαρμπούνι, καλαμάρι, αστακό και σουπιά.

Τέλος, στα αδιαμφισβήτητα plus του το φιλικό service και η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 4

Info

Ποσειδώνος 14, Βούλα, τηλ. 210 8990152

Επίσης...

Tasty Awards 22: Τα (πιο) fine dining εστιατόρια της πόλης

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία FINE DINING.

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.

Περισσότερα από

Tasty Awards 2022: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της Αθήνας

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία THE ITALIANS.

Tasty Awards 2022:Αυτοί είναι οι πιο "δημιουργικοί Έλληνες"

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία CREATIVE GREEKS.

Tasty Awards 2022: Πού βγαίνουμε για 'fooding & drinking';

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία BAR & WINE RESTAURANTS.

Tasty Awards 2022: Για ψάρι και θαλασσινά στα καλύτερα

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% FISH & SEAFOOD.

Τα εστιατόρια που γνωρίζουν από καλό κρέας

Τα εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% Meat.

Τα εστιατόρια που ποντάρουν στην πεντάστερη γαστρονομία

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Hotel Restaurants των Tasty Awards 2022.

Τα εστιατόρια που μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Casual Dining των Tasty Awards 2022.

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους

Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε.

Tasty Awards 2022: Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο στην Αθήνα;

Τα μοναδικά βραβεία γεύσης που ψηφίζονται από το κοινό επιστρέφουν.

Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για φέτος

Η λίστα των World's 50 Best Bars περιλαμβάνει The Clumsies και Baba Au Rum (ξανά).