ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία

Η αυθεντική θαλασσινή κουζίνα έχει την τιμητική της στην Βούλα.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ

Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα.

Σε έναν προσεγμένο και φιλόξενο χώρο λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται αφενός στην θαυμάσια πρώτη ύλη και αφετέρου στην άψογη επεξεργασία τους από τους Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο - όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στους θησαυρούς της θάλασσας και την πιο άρτια αξιοποίησή τους.

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία
ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 2

Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες.

Από τα πρώτα ορεκτικά, όπως η ψαρόσουπα, το πεντανόστιμο καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια, κάππαρη και μαγιονέζα wasabi -που έχει ενδιαφέρουσες εντάσεις και φινετσάτη γεύση- ή η αχινοσαλάτα, αντιλαμβάνεται κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και το πώς η ποιότητα παντρεύεται με το μεράκι και τη δημιουργικότητα. Άξια αναφοράς η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας όπως και η ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 3

Στα highlights δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και ο τραχανάς με τις καραβίδες, το καλαμάρι με καπνιστή πάπρικα και τσορίθο και το λιαστό, ψητό στα κάρβουνα, χταπόδι. Όλα τα παραπάνω, παίζουν το ρόλο μίας τέλειας εισαγωγής, πριν φτάσουν στο τραπέζι τα πραγματικά "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα μεγάλο εύρος που εκτείνεται από φαγκρί, συναγρίδα και σκαθάρι μέχρι μπαρμπούνι, καλαμάρι, αστακό και σουπιά.

Τέλος, στα αδιαμφισβήτητα plus του το φιλικό service και η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 4

Info

Ποσειδώνος 14, Βούλα, τηλ. 210 8990152

Επίσης...

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Περισσότερα από

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.