ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία

Η αυθεντική θαλασσινή κουζίνα έχει την τιμητική της στην Βούλα.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ

Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο μολυβένιο βαρίδι στην άκρη της πετονιάς που την οδηγεί στο βυθό της θάλασσας και σε μέρη όπου το εκάστοτε "θήραμα" ψάχνει το δόλωμα.

Σε έναν προσεγμένο και φιλόξενο χώρο λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται αφενός στην θαυμάσια πρώτη ύλη και αφετέρου στην άψογη επεξεργασία τους από τους Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, Μίλτο Γιάννου και Παναγιώτη Λιατόπουλο - όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στους θησαυρούς της θάλασσας και την πιο άρτια αξιοποίησή τους.

Στο Ακροβόλι για εκλεκτή ψαροφαγία
ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 2

Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες.

Από τα πρώτα ορεκτικά, όπως η ψαρόσουπα, το πεντανόστιμο καρπάτσιο χταποδιού με ντοματίνια, κάππαρη και μαγιονέζα wasabi -που έχει ενδιαφέρουσες εντάσεις και φινετσάτη γεύση- ή η αχινοσαλάτα, αντιλαμβάνεται κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και το πώς η ποιότητα παντρεύεται με το μεράκι και τη δημιουργικότητα. Άξια αναφοράς η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ταλιατέλες από αγγούρι και κρέμα φέτας όπως και η ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 3

Στα highlights δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και ο τραχανάς με τις καραβίδες, το καλαμάρι με καπνιστή πάπρικα και τσορίθο και το λιαστό, ψητό στα κάρβουνα, χταπόδι. Όλα τα παραπάνω, παίζουν το ρόλο μίας τέλειας εισαγωγής, πριν φτάσουν στο τραπέζι τα πραγματικά "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που είναι τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα μεγάλο εύρος που εκτείνεται από φαγκρί, συναγρίδα και σκαθάρι μέχρι μπαρμπούνι, καλαμάρι, αστακό και σουπιά.

Τέλος, στα αδιαμφισβήτητα plus του το φιλικό service και η πολύ καλή αναλογία ποιότητας-τιμής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙ ΒΟΥΛΑ 4

Info

Ποσειδώνος 14, Βούλα, τηλ. 210 8990152

Επίσης...

Η Italenese στροφή του Fuga

Το δημοφιλές εστιατόριο στο Μεγάρο Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο όσο και νόστιμο γευστικό concept.

Napolitivo: Νοστιμιά από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου

Στο Napolitivo θα ζήσεις μία γνήσια γευστική εμπειρία νότιας Ιταλίας και θα φας μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.

Περισσότερα από

Σταγόνες... καλοκαιριού στα TGI Fridays™

Τα νέα Sips of Summer cocktails από τα TGI Fridays™ κάνουν το καλοκαίρι στην πόλη απολαυστικό!

Η διαχρονική γεύση στην ταβέρνα του Βυρίνη

Αποτελώντας σταθερό σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το 1940.

Patpong, στο κέντρο για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Εξωτικές γεύσεις σε έναν feelgood χώρο στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας ονομάζεται Delta

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας

Τα νέα εστιατόρια που αναμένονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Kora: Ο πιο πολυσυζητημένος φούρνος του 2021

Όλοι μιλούν για τα προζυμένια ψωμιά και τα φρέσκα κρουασάν του Kora Bakery.

4 τέλειες διεθνείς κουζίνες για delivery

Το lockdown γίνεται νοστιμότερα με τα πιάτα αυτών των 4 εστιατορίων, που έρχονται στον χώρο σου από τη Wolt.

Το διάσημο Απογευματινό Τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

H μοναδική αίσθηση του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο χώρο σου.

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.