ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Explorer’s Bar Bistro: Μητροπολιτική γοητεία και νοστιμιά

Το γευστικό project του NJV Athens Plaza σερβίρει προσεγμένα πιάτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ EXPLORER'S BAR BISTRO NJV PLAZA

O χώρος στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά spots του κέντρου της Αθήνας, προσφέροντας μία unique και άκρως χαρακτηριστική οπτική της ψυχής της πόλης αλλά και της γοητευτικά χαώδους καθημερινότητάς της, ακριβώς εκεί όπου η Σταδίου έρχεται να συναντήσει την πλατεία Συντάγματος.

Explorer’s Bar Bistro: Μητροπολιτική γοητεία και νοστιμιά

Πέρα από αυτό όμως, το εσωτερικό του Explorer's είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, με ξεχωριστή αισθητική και British Style ατμόσφαιρα που εύκολα -και μοιραία- παραπέμπει σε κλειστό men's club, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η επιδίωξή του. Οι πράσινες Chesterfield πολυθρόνες, η σωστή χρήση του φωτός, η έντονη παρουσία του ξύλου και η γενικότερη αίσθηση είναι στοιχεία που καθιστούν άμεσα γοητευτικό το περιβάλλον, που παραπέμπει αβίαστα σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Το Explorer’s ακολουθεί πια περισσότερο τη λογική του bistro, με τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Guibert να βάζει τη σφραγίδα του, με δύο νέα μενού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση. Ο συνδυασμός των προϊόντων της ελληνικής γης με τη γαλλική τεχνική είναι αυτός που συνοψίζει τη φιλοσοφία του, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της γενικότερης γαστρονομικής εμπειρίας, η οποία προσαρμόζεται επιτυχημένα στην αθηναϊκή κουλτούρα γύρω από το φαγητό.

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 1
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 3
EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 2

Στο Explorer’s Bar Bistro, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο Μενού Ι που περιλαμβάνει λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα Harissa, μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα καθώς και μους σοκολάτας Gauanaja 70% με μαριναρισμένες σε πετιμέζι φράουλες και στο Μενού ΙΙ, με προτάσεις τον τόνο ταρτάρ με γουακαμόλε και μους ούζου, το μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι. Για φινάλε, υπάρχει το καρπάτσιο μάνγκο με γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι.

Στα προσωπικά μου highlights συμπεριλαμβάνεται σίγουρα το ταρτάρ τόνου, με ωραία υφή, φινετσάτη γεύση και ενδιαφέρουσα επίγευση -χωρίς να σημαίνει πως και οι υπόλοιπες προτάσεις δεν είναι εξίσου αξιόλογες- ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω και στα γλυκά των δύο μενού, τα οποία επιτυγχάνουν απόλυτα τον σκοπό τους.

EXPLORER'S BAR BISTRO NJV ATHENS PLAZA 5

Info

NJV Athens Plaza
Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος
Τηλ. 210 33 52 400

Επίσης...

Τα Soho Βurgers κάνουν λίγο πιο νόστιμο το lockdown

Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Το fine dining delivery του Matsuhisa Αthens

Το κορυφαίο εστιατόριο φέρνει τις εκλεκτές γεύσεις του, στο χώρο σου.

Περισσότερα από

Στα TGI Fridays™ και για brunch

Τα TGI Fridays™ κάνουν ακόμη πιο νόστιμη την αγαπημένη συνήθεια μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Το Monzù δεν είναι απλά ένα ακόμη καλό ιταλικό εστιατόριο

Για νόστιμη πίτσα, pasta και spritz σε έναν υπέροχο χώρο της Κηφισιάς.

Για φανταστικά κεφτεδάκια στη Στοά Φιξ

Το γαστρονομικό καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη έχει κάθε λόγο να σε κάνει πιστό οπαδό του.

Το Omnivore είναι η πιο νόστιμη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

​​Το κέντρο της Αθήνας επέλεξε ο Όμιλος Καστελόριζο για το νέο του all day project, Omnivore.

Στου Ψυρρή για το νέο μενού του Po’ Boys

Ένα από τα καλύτερα ΒBQ joints της Ευρώπης ανανέωσε το μενού του.

Τραβόλτα: Εγγυημένα υψηλή ψαροφαγία

Εξαιρετική πρώτη ύλη, θαυμάσια επεξεργασία και υψηλή μαγειρική στο Περιστέρι.

Για cold brew και cinnamon buns στο Morning Bar

Ένα σύγχρονο meeting point με φιλοσοφία less is more.

Στο Spit Jack Rotisserie αγαπούν το κρέας άνευ όρων

Zουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες σιγοψήνουν στις σούβλες του Spit Jack.

Bon Bon Fait Maison: Ο Κρίτων Πουλής φέρνει μοναδικές γεύσεις στο κέντρο

Τέλεια γλυκά και άψογο παγωτό από τον σημαντικό pastry chef σε ένα ολοκαίνουριο spot.

Νέα σεζόν, νέες αρχές για το CTC

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του υποδέχονται τη νέα σεζόν και κλείνουν δημιουργικά το μάτι στις προκλήσεις που εκείνη φέρνει μαζί της.