ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η μπάρα του Beauty Killed the Beast σκορπά ευδαιμονία

Στο εξαιρετικά στιλάτο all day bar του Κεραμεικού, την ευτυχία φέρνουν (και) τα cocktails.

ΜΠΑΡ ΑΘΗΝΑ BEAUTY KILLED THE BEAST

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η ευδαιμονία είναι μία ευχάριστη κατάσταση που προκύπτει από την ψυχική δραστηριότητα, εφόσον αυτή είναι σύμφωνη με την τέλεια αρετή. Ο σπουδαίος φιλόσοφος της αρχαιότητας υποστήριζε μάλιστα ότι η ευδαιμονία είναι ο τελικός σκοπός του ανθρώπου και το σημαντικότερο επίτευγμά του, το οποίο θα πρέπει να θεωρείται πλήρες και αυτάρκες, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη σχετική ενέργεια για να επιτευχθεί.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την βασική πηγή έμπνευσης για τους bartenders του Beauty Killed the Beast -Νίκο Σωτηρόπουλο, Τάσο Ανδρέου και Παναγιώτη Γραμματικά- που δημιούργησαν την cocktail list του αγαπημένου all day bar, η οποία τιτλοφορείται Eudaimonia.

Η μπάρα του Beauty Killed the Beast σκορπά ευδαιμονία

Η συγκεκριμένη κάρτα ποτών τρέχει από τον περασμένο Νοέμβριο, προσθέτοντας ένα ακόμη asset για ένα από τα πιο Instagramικά μέρη της Αθήνας, στο οποίο παρεμπιπτόντως μπορείς να δοκιμάσεις και ένα εξαιρετικά προσεγμένο brunch που φέρει τη σφραγίδα του Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Αλλά ας επικεντρωθούμε, προς το παρόν, στα ποτά του. "Η εν λόγω λίστα είναι η δική μας προσπάθεια ώστε να πλησιάσει κάποιος προς την ευδαιμονία, δοκιμάζοντας τα ποτά μας. Τα cocktails έχουν ονομαστεί με βάση τα κριτήρια, τα στάδια και τις προδιαγραφές με τα οποία μπορεί κάποιος να φτάσει προς μία ιδανική κατάσταση" μου λέει ο Νίκος Σωτηρόπουλος, παρουσιάζοντάς μου το μενού. Εκτός από αυτά, στο Beauty Killed the Beast θα βρει κανείς και ένα κλασικό cocktail που διαφοροποιείται κάθε μήνα αλλά και όλες τις σταθερές αξίες ενός μπαρ.

Στα highlights της λίστας Eudaimonia συγκαταλέγεται σίγουρα το Happiness (με λευκή τεκίλα, ανανά, μέλι και εξωτικά φρούτα) που έχει ένα άκρως τροπικό προφίλ, το δροσιστικό Theosis (με ρούμι, μαστίχα και ελληνικά βότανα) καθώς και το περίπλοκο The Soul (με βάση το bourbon), που διαθέτει αρκετά βοτανικά στοιχεία, αφήνοντας μία φρουτώδη επίγευση. Φυσικά, κανένα από τα υπόλοιπα 8 signatures του μενού δεν υπολείπεται σε δημιουργικότητα, χαρακτήρα και, ασφαλώς, γεύση. Αρκεί να βρεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου προτιμήσεις.

BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 2
Happiness
BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 1
Ethics
BEAUTY KILLED THE BEAST ΠΟΤΑ 3
Theosis


Info

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός
Tηλ. 2105240117

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.

Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για φέτος

Η λίστα των World's 50 Best Bars περιλαμβάνει The Clumsies και Baba Au Rum (ξανά).

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.