X

Λαβράκι σοτέ με φακές beluga

Υλικά

Υλικά

1 λαβράκι 500 γρ.

100 γρ. φακές beluga

30 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γ. κύμινο

3 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένο

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το λαβράκι και το καθαρίζουμε προσεκτικά απ’ όλα τα κόκκαλα.

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι και από τις δυο πλευρές, ξεκινώντας πρώτα από την πλευρά με την πέτσα, φροντίζοντας να γίνει τραγανή.

Βγάζουμε από το τηγάνι το λαβράκι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις φακές.

Σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο.

Σερβίρουμε σε πιάτο τις φακές και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα.

Περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.