Υλικά
Υλικά
500 γρ. ψαχνό χοιρινό*, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
1 κ.σ. σκόνη κάρρυ (mild), ή το ειδικό μείγμα για pinchitos
1 κ.γ. πιμεντόν (καπνιστή πάπρικα)
1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
οδοντογλυφίδες
παρασκευή
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το λυωμένο σκόρδο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ν' αναμειχθούν καλά.
Περνάμε ανά δυο μπουκιές κρέατος σε μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.
Τα αλείφουμε καλά με το μείγμα της μαρινάδας και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστο 2 ώρες.
Τα βγάζουμε έγκαιρα από το ψυγείο, να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, περίπου 3' από κάθε πλευρά, ή στα κάρβουνα.* γίνονται και με αρνίσιο κρέας