Υλικά
Υλικά
200 γρ. φιλέτο οπό μοσχάρι
40 cl κρέμα γάλακτος
3 αβγά
4 κ.σ. τρίμμα φρέσκου ψωμιού
12 μικρά καροτάκια
12 μπουκετάκια μπρόκολο
40 cl ζωμός κρέατος
All spice, κοπανισμένο
Τσάιβ ψιλοκομμένα
Βότκα με φινόκιο
40 cl βότκα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μίξερ με τα αβγά.
Όπως ανακατεύονται, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα.
Το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε και φτιάχνουμε 4 μπάλες.
Τις πλαταίνουμε λίγο και τις πασπαλίζουμε με το τρίμμα ψωμιού.
Βράζουμε το ζωμό κρέατος σε δυνατή φωτιά μαζί με το all spice, μέχρι να μειωθεί στο ελάχιστο.
Τηγανίζουμε τα χάμπουργκερ σε λίγο βούτυρο και για 1,5 λεπτό από κάθε μεριά.
Βάζουμε τα λαχανικά σε κρύο νερό με μπόλικο αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Στραγγίζουμε καλά.
Σερβίρουμε τα χάμπουργκερ μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
Βότκα με φινόκιο
Αναμιγνύουμε βότκα και φινόκιο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.