Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 γουρουνάκι γάλακτος 10-12 κιλών
16 σπαράγγια
1 κιλό πλερότους
Φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το γουρουνάκι.
Το ανοίγουμε κατά μήκος από την κοιλιά, δίχως όμως να το διαχωρίσουμε.
Το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το τρίβουμε με αλάτι και το πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες ακριβώς στους 180° C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά.
Κόβουμε το γουρουνόπουλο σε μερίδες και το σερβίρουμε με τα λαχανικά.
Οι ψησταριές της Σεγκόβια (asadores) είναι φημισμένες: καθεμία έχει το δικό της ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται τα lechones, τρυφερά και πεντανόστιμα γουρουνάκια του γάλακτος.
Προς απόδειξη της τρυφερότητάς του, το γουρουνόπουλο στην Ισπανία κόβεται με την άκρη ενός πιάτου, αντί με μαχαίρι.