Follow us

3+1 tips για να πίνουμε (ακόμη) περισσότερο νερό το καλοκαίρι

Με τις ζέστες να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, χρειάζεται, και πρέπει, να καταναλώνουμε περισσότερο νερό για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες μας Έτσι, βρήκαμε τέσσερα tips για να ξεδιψάσουμε και να ενυδατώσουμε σώμα και νου.

3+1 tips για να πίνουμε (ακόμη) περισσότερο νερό το καλοκαίρι

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Το γνωρίζουμε και εμείς… Η κατανάλωση νερού είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα σε μία καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι το νερό προσφέρει πολλά παραπάνω από μια απλή ενυδάτωση. Βοηθάει στην εξισορρόπηση ηλεκτρολυτών στο σώμα, και μας δίνει περισσότερη ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση και φροντίζει ο εγκέφαλος να μένει σε εγρήγορση. Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να φροντίσουμε όλοι λίγο καλύτερα τον εαυτό μας, πίνοντας παραπάνω νερό.

#1 Βρείτε το κατάλληλο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για εσάς

3+1 tips για να πίνουμε (ακόμη) περισσότερο νερό το καλοκαίρι

Αν έχετε μια πολύ κουραστική και αγχωτική ημέρα είναι όντως δύσκολο να θυμάστε να πίνετε συχνά νερό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν πολλές online εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας ή ακόμα πιο απλά να βάλετε ξυπνητήρι ανα μια ή μιάμιση ώρα για να σας υπενθυμίζει να πίνετε νερό. Εσείς το γνωρίζατε ότι το αίμα αποτελείται 92% από νερό, τα οστά 22%, ο εγκέφαλος 75% και οι μυς 75%; The more the better!

Extra tip: όλες οι online εφαρμογές νερού μπορούν να μετρήσουν το νερό σας και να σας βάζουν καθημερινούς στόχους για να βελτιώνεστε μέρα με τη μέρα.

#2 Γεμίστε το μπουκάλι σας από το βράδυ

Μαθαίνουμε με ευχάριστο τρόπο να υπολογίζουμε το νερό μας και να μένουμε ενυδατωμένοι

Ο νούμερο ένας κανόνας για να ξεκινήσουμε να πίνουμε περισσότερο νερό είναι να το εντάξουμε στην καθημερινότητα μας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι μέσα στις στάνταρ συνήθειες μας να το εντάξουμε. Μια καλή λύση είναι να έχουμε το μπουκάλι μας σε κάποιο εμφανές σημείο, για παράδειγμα πάνω στο γραφείο όπου δουλεύουμε ή δίπλα από τον πάγκο της κουζίνας γιατί είναι πιο δύσκολο να ξεχαστούμε. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σε παγούρια και μπουκάλια που θέτουν στόχο προσλήψης νερό ανάλογα με το πόσο θέλουμε να καταναλώσουμε. Έτσι και δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια και μετράμε πιο εύκολα το νερό μας.

Extra tip: βάλτε στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο σας σημείωση να γεμίζετε από βραδύς το μπουκάλι σας, έτσι ώστε όταν ξυπνάτε να το βρίσκετε γεμάτο.

#3 Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά

To νερό με λεμόνι είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς

Ένα από τα καλύτερα tips που συνδυάζουν χαμηλό κόστος και extra βιταμίνες είναι να βάλουμε φρέσκα φρούτα μέσα στο νερό μας όπως γκρέιπφρουτ, φράουλες, λεμόνι ή και πορτοκάλι, αλλά και φέτες από λαχανικά όπως αγγούρι, τζίντζερ και σέλινο, τα οποία αποτελούν ιδανικές επιλογές για να κάνουμε το νερό πιο γευστικό, πιο θρεπτικό και πιο αρωματικό. Βρείτε ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνδυασμός και πώς μπορείτε να κάνετε πιο εύκολο και θελκτικό για εσάς να πίνετε έστω και λίγο περισσότερο νερό μέρα με τη μέρα.

Extra tip: δοκιμάστε πάντα φρούτα και λαχανικά ανάλογα με την εποχή. Αυτή την περίοδο ταιριάζει τέλεια το αγγούρι με δυόσμο, ξεδιψάει και μυρίζει φανταστικά.

+1 Το ανθρακούχο νερό μπορεί να ξεδιψάσει τον οργανισμό σας

Το νερό με βότανα και φρούτα μπορεί να μας ξεδιψάαει

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος και οι φαν ειδικά του ανθρακούχου νερού θα ενθουσιαστούν! Από τη μια εσάς που είστε λάτρης του μεταλλικού νερού αλλά έχετε βαρεθεί την επίπεδη επίγευση του, αξίζει να γνωρίζετε ότι το ανθρακούχο νερό ενυδατώνει εξίσου καλά με το μεταλλικό και μπορεί να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον αν το συνδυάσεις έξυπνα. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι λοιπόν να προσθέσετε στο ανθρακούχο νερό σας (ή και στη σόδα σας) αρωματικά bitters. Έτσι, θα είναι σαν να πίνετε κάποιο ποτό ή ελαφρύ cocktail και θα καταναλώσετε ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Extra tip: αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω προσθέστε μερικές σταγόνες από bitter με βοτανικές νότες ή εσπεριδοειδή.