Follow us

Νηστεία με τον Άκη

Ο celebrity μάγειρας συγκεντρώνει πάνω από 140 νηστίσιμες αλλά και χορτοφαγικές συνταγές σε ένα βιβλίο που χαίρεσαι να ξεφυλλίζεις.

Νηστεία με τον Άκη

Ξεκινώντας από την κοινή παραδοχή ότι για όποιον έχει μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, η Τετάρτη και η Παρασκευή έβρισκαν στο τραπέζι ένα νηστίσιμο, λαδερό ή όσπριο, και ότι βιγκανισμός μοιράζεται αρκετά κοινά με τη νηστεία (εξαιρούνται κυρίως τα θαλασσινά και το μέλι που οι vegan δεν τρώνε), ο Άκης Πετρετζίκης, στο «Απόλυτο βιβλίο της νηστείας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έχει συγκεντρώσει πάνω από 140 νηστίσιμες αλλά και χορτοφαγικές συνταγές σε μια έκδοση που χαίρεσαι να ξεφυλλίζεις.

Με τη δημιουργική σφραγίδα-εγγύηση της busybuilding, και τα μίνιμαλ σκίτσα να συνυπάρχουν με τις λαχταριστές φωτογραφίες, το βιβλίο χωρίζεται σε 12 κεφάλαια και περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα όσο και νηστίσιμες εκδοχές κλασικών ελληνικών και μη φαγητών - από μουσακά με «μπεσαμέλ» σόγιας και πατάτας μέχρι Wellington με μανιτάρια και παντζάρια. Με τη δημιουργική σφραγίδα-εγγύηση της busybuilding, και τα μίνιμαλ σκίτσα να συνυπάρχουν με τις λαχταριστές φωτογραφίες, το βιβλίο χωρίζεται σε 12 κεφάλαια και περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα όσο και νηστίσιμες εκδοχές κλασικών ελληνικών και μη φαγητών - από μουσακά με «μπεσαμέλ» σόγιας και πατάτας μέχρι Wellington με μανιτάρια και παντζάρια.

Νηστεία με τον Άκη

Δεν λείπουν τα «Είχαμε και στο χωριό μας» έθνικ πιάτα όπως τα fajitas γαρίδας και το poke bowl, οι πίτες για τεμπέληδες και μη, τα pancakes, οι νηστίσιμη μπουγάτσα, τα macarons με aquafaba (λέγε με ζωμό ρεβιθιών), τα smoothies και τα έξυπνα dips και σάλτσες, όπως η φάβα και το πέστο με 4 διαφορετικούς τρόπους.

Συμπληρώνεται επίσης με χρήσιμα tips για τη νηστεία, τον βιγκανισμό, τις υπερτροφές και άλλα τρόφιμα-κλειδιά της νηστείας όπως τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Με άλλα λόγια, σε μια εποχή που συνήθως μαγειρεύουμε παρέα με το κινητό μας, ο Άκης Πετρετζίκης γνωρίζει ότι μια ανάλογη έκδοση πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη βιβλίο συνταγών και όντως, συνδυάζοντας πρωτοτυπία, δημιουργικότητα και ποσότητα, ο πληθωρικός τίτλος του βιβλίου δικαιολογείται στην πράξη. Όπως λέει και ο ίδιος σεφ πρόκειται για «ένα βιβλίο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις και με προκάλεσε να σας αποδείξω πώς με απλά, βασικά, πρωτογενή υλικά μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και χορταστικές συνταγές».

Σίγουρα θα σας κάνει παρέα για πολύ περισσότερο από τη Σαρακοστή!