ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η επετειακή, limited φιάλη E-LA-WON τιμά το 1821

Σε μια ολόλευκη αριθμημένη φιάλη με λογότυπο αναφοράς στα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, αυτό το premium blend αγριελιάς και μποτσικολιάς μυρίζει Ελλάδα.

Η επετειακή, limited φιάλη E-LA-WON τιμά το 1821

Το προϊόν θα λέγαμε ότι εκφράζει και συμβολικά την ιδέα: ο εμβληματικός καρπός της ελληνικής γης είναι ένας εύστοχος τρόπος να τιμήσεις την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης, που έρχεται με τον νέο χρόνο. Η παρουσία μάλιστα της αγριελιάς κάνει το συγκεκριμένο προϊόν να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά το θέμα. Η συσκευασία δεν είναι απλά όμορφη, αλλά και λειτουργική: από αδιαφανές λευκό γυαλί, με προσθήκη αζώτου στο μικρό κενό που αφήνει η φιάλη, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το περιεχόμενο.

Διακριτικός και ο επετειακός λογότυπος «1821-1921 anniversary», κάτω από ένα σχηματοποιημένο τσαρούχι. Το blend, επίσης, μοναδικό στο είδος του, καθώς συνδυάζει την «αγριελιά» (ουσιαστικά έναν άγριο θάμνο) με την «μποτσικολιά», μια ξεχασμένη ποικιλία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που φύεται σε περιορισμένο αριθμό στην Ηλεία.

Την αγριελιά και το συγκεκριμένο blend η E-LA-WON τη λάνσαρε την προηγούμενη σεζόν, σε περιορισμένη παραγωγή και πήρε διεθνείς διακρίσεις. Δύσκολη στη διαχείρισή της ποικιλία, άρα και για μικρές ποσότητες. Όπως μας είπε ο παραγωγός, οι μικροί καρποί μαζεύονται με το χέρι και η διαδικασία ελαιοποίησης αρχίζει μέσα σε 3 ώρες το αργότερο από τη συγκομιδή. Είναι ένα ελαιόλαδο φρουτώδες, με νότες γρασιδιού, φύλλων ελιάς, φρέσκου καρυδιού, μια νόστιμη πικρίλα και ωραία επίγευση, είναι ισορροπημένο αλλά και ιδιαίτερο.

Η συλλεκτική, αριθμημένη και limited edition φιάλη ήδη βρίσκεται στα ράφια αρκετών deli και συγχρόνως έχει σταλεί για «γνωριμία» στην Ελληνική Επιτροπή για την Επέτειο του ’21, στις αρχές της χώρας, αλλά και στην Ομογένεια Αμερικής και Αυστραλίας. Μάλιστα, σε μια ένδειξη κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ο δημιουργός του Γιάννης Καμπούρης μας πληροφορεί ότι μέρος των πωλήσεων από την επετειακή φιάλη θα δοθούν σε ίδρυμα για τα παιδιά.

Πληροφορίες διάθεσης: 2106001555 / www.olivelawon.com

Επίσης...

«Plant’d», τα νέα φυτικά επιδόρπια από τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Σε καλόγουστη ατομική συσκευασία, με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, τα τρία νέα φυτικά επιδόρπια της γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών είναι ιδανικά και για vegans.

Kαπνιστά ψάρια που έχουν μεγαλώσει στα νερά του Ταϋγέτου!

Καπνιστός σολομός ελληνικής εκτροφής, τα πολύτιμα αβγά του και άλλες ψαρολιχουδιές που αναβαθμίζουν το τραπέζι μας…

Περισσότερα από

Market

Πιπεράκια Φλωρίνης γεμιστά με ρύζι, ένα top deli…

Αν ψάχνετε γνήσιες λιχουδιές για το σαρακοστιανό τραπέζι, οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν και το όνομα, και τη χάρη…

Drakoulis Dry&Raw, το κρεοπωλείο-deli-restaurant ήρθε Ψυχικό

Tα νέα είναι ευχάριστα, τόσο για όσους αναζητούν ένα καλό κρέας για το σπίτι, όσο και για μια φουλ κρεατοφαγική βραδινή διασκέδαση, χώρια το lunch break των παρακείμενων εταιρειών…

Η 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Από 18 έως 21 Φεβρουαρίου η μεγάλη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών επιστρέφει με πολλές εκδηλώσεις…

4ήμερο HORECA στο Metropolitan Expo

Από 11 έως και 14 Φεβρουαρίου, η HORECA (ξενοδοχεία-εστίαση-bars) στο Metropolitan Expo…

Το Carnicero κατέβηκε Κολωνάκι!

Μια πανδαισία κρεατικών, τυριών, αλλαντικών, “του πουλιού το γάλα” που λέμε, σε υποδέχεται στο υπέρκομψο νέο Carnicero που άνοιξε σε γιορτινό mood…

Deli-ιδέες που φέρνουν τη γιορτή στο τραπέζι

Είναι αυτές οι γεύσεις που μπορούν να κάνουν το πιο απλό κάλεσμα απολαυστικό, χωρίς κόπο. Μπορεί να είναι ένα ακριβό deli, μπορεί όμως να είναι και μια ιδιαίτερη μαρμελάδα ή ένα εξαιρετικό τυρί.

Tiny Athens: το new entry στην υγιεινή πλευρά του Κολωνακίου

Μικροσκοπικό, κουκλίστικο και πολύ προσεγμένο μας συστήθηκε το νέο στέκι στην πολύβουη Ασκληπιού.

«Gifts of the Forest», τα γιορτινά δώρα της Nespresso

Με έμπνευση το δάσος και φιλοσοφία την προστασία του περιβάλλοντος, η Nespresso λανσάρει μια γιορτινή limited edition καφέδων και μαζί μια σειρά αξεσουάρ, που εμπνέουν για πρακτικά, καλοδεχούμενα δώρα…