Follow us

Ανοιχτά και τις Κυριακές τα Super Markets

Ειδικές αριθμημένες κάρτες εισόδου και ένα άτομο ανά 10 τ.μ. για κάθε κατάστημα, είναι τα μέτρα που τηρούνται ήδη στα σούπερ μάρκετ της χώρας, ενώ από 19 Μαρτίου τα καταστήματα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, παραμένοντας ανοιχτά και τις Κυριακές.

Ανοιχτά και τις Κυριακές τα Super Markets

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ της χώρας θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ., ενώ τις Κυριακές θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Το μέτρο, σε συνδυασμό με τη συνέχιση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στοχεύει στην ομαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με γνώμονα την τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σούπερ μάρκετ του Γαλατσίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα και οι αγορές πρέπει να γίνονται με ηρεμία και χωρίς πανικό από τους καταναλωτές. Αναφερόμενος στη συνέχεια λειτουργία των λαϊκών αγορών, εξήγησε ότι «στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος και [αν αυτές κλείσουν] αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ». Επιπλέον, «κρίθηκε ότι, υγειονομικά, δεν χρειάζεται να κλείσουν, επειδή είναι σε ανοιχτό χώρο», προσέθεσε, ευχαριστώντας τις ελληνικές εταιρείες που δεν προέβησαν σε αύξηση τιμών στα προϊόντα τους.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, που κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, λόγω της επέκτασης ωραρίου.